Jeugd en welzijnAdvies en training

Welzijn is een gevoel van welbevinden, door sommigen ook wel beschreven als geluk. Wat hieraan bijdraagt is jezelf kunnen redden in de maatschappij, een mate van zelfstandigheid hebben in zorg- en financiële zin. Covalente helpt bij het vormgeven van armoedebeleid, het bevorderen van positieve gezondheid en leefstijl. Voor een gezonde toekomst van kinderen!

Artikelen over het thema Jeugd en welzijn

Leefbaarheidsproject ‘Bestemming Noordwolde’ start: naar een gezonder dorp

Carla Eefting van Covalente mocht 18 januari de aftrap geven van de tweede fase van ‘Bestemming Noordwolde.’ Dat deed ze tijdens een bijeenkomst in ‘t Buurthuus. De komende jaren zal Covalente projecten uitvoeren en begeleiden rond vier thema’s: gezondheid, ondernemen, participatie en sociale betrokkenheid. Aan de bijeenkomst deden zo’n vijftig enthousiaste zorgprofessionals uit het dorp mee. Wethouder Cor Trompetter van Weststellingwerf: “We gaan hier in dit project veel mooie nieuwe dingen doen. Werken ze, dan gaan we ze ook in andere dorpen doen.”

Kinderombudsman: Armoedebeleid sluit onvoldoende aan bij wat kinderen nodig hebben

Bij armoede denkt iedereen direct aan financiële problemen en dat daar de oplossing moet worden gezocht. Maar armoede is zoveel meer: het is een complex verhaal waarbij sociale uitsluiting (het sociaal-cognitieve aspect) een prominente rol speelt. Dit zogenoemde ‘sociaal-cognitieve aspect’ is tot nu toe onderbelicht gebleven. Het is tevens de reden dat de huidige aanpak, die zich vooral richt op de financieel-economische kant van armoede, geen duurzaam resultaat op kán leveren.

Alle artikelen