Co-workers volgen ‘Persoonlijke en beroepsprofessionaliserings- training’

15 november 2017

Maandag 13 november hebben de medewerkers van Covalente een leerzame en inspirerende persoonlijke en beroepsprofessionaliseringstraining gevolgd bij Internationaal Instituut Toepasbare Psychologie – Bureau Land.

Tijdens de trainingsdag zijn we aan de slag gegaan met communicatiestijlen, communicatieniveaus en onze authenticiteit. Tijdens onze dagelijkse werkzaamheden hebben we vaak te maken met verschillende partijen en belangen. Hierbij spelen soms vragen als: Hoe kan ik anderen stimuleren om in beweging te komen/ tot elkaar te komen? Hoe komen we op één lijn te zitten?

Communicatie speelt hierbij een hele belangrijke rol, want wat wil je oproepen als adviseur? En wordt datgene ook opgeroepen in het hoofd en gevoel van de ander?

Communiceren gaat niet alleen om woorden (bewuste communicatie), maar ook om onbewuste communicatie (fysiologie en tonaliteit). We hebben geleerd over onze eigen communicatie, onbewuste communicatie en de verschillende niveaus in communicatie (Neuro Logische Niveaus). Zo kan het voorkomen dat men op verschillende niveaus aan het praten is over hetzelfde onderwerp waardoor men (onbewust) langs elkaar heen praat. Door hier bewust van te zijn als adviseur is het mogelijk om gesprekken op verschillende niveaus te analyseren en op het juiste niveau in te stappen.

Daarnaast hebben wij ervaren dat we authentiek zijn in ons adviseren omdat we voelen, zien en horen waar we mee bezig zijn en dit ook zo kunnen overbrengen. Bijvoorbeeld, wij praten niet alleen op abstract niveau over inclusie. Maar wij zien mooie ontwikkelingen in de samenwerking tussen jeugdzorg en onderwijs waarbij de schoolmaatschappelijk werker en de leerkracht elkaar vinden, we horen de oproep van de leraar in de klas die moeite heeft om iedereen te kunnen ondersteunen we voelen de passie bij leidsters in de kinderopvang bij het creëren van kansen voor kinderen.