Marco in 't Veldt.

Marco in 't Veldt.

Marco in 't Veldt is communicatieadviseur.

Marco heeft 18 artikelen geschreven.

“Met deze maatschappelijke agenda heeft Dronten een primeur.” Interview met Roelf van Biessum van Covalente.

Roelf van Biessum van Covalente is best trots. De ‘maatschappelijke agenda’ is opgenomen in het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Dronten. Als procesbegeleider heeft Van Biessum hard aan die maatschappelijke agenda gewerkt. “Een prachtig resultaat en een mooi proces op weg er naar toe,” vindt van Biessum. ‘Naar nieuwe verbindingen’, heet het coalitieakkoord van VVD, … Continued

Leefbaarheidsproject ‘Bestemming Noordwolde’ start: naar een gezonder dorp

Carla Eefting van Covalente mocht 18 januari de aftrap geven van de tweede fase van ‘Bestemming Noordwolde.’ Dat deed ze tijdens een bijeenkomst in ‘t Buurthuus. De komende jaren zal Covalente projecten uitvoeren en begeleiden rond vier thema’s: gezondheid, ondernemen, participatie en sociale betrokkenheid. Aan de bijeenkomst deden zo’n vijftig enthousiaste zorgprofessionals uit het dorp mee. Wethouder Cor Trompetter van Weststellingwerf: “We gaan hier in dit project veel mooie nieuwe dingen doen. Werken ze, dan gaan we ze ook in andere dorpen doen.”

Hoe armoede ons allemaal kan overkomen

In Nederland groeien volgens recente CBS-gegevens meer dan 400.000 kinderen op in armoede. Landelijk gaat het om 12 procent van de kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar. Zij lopen een grote kans om verstoken te blijven van (basis)voorzieningen voor bijvoorbeeld school, sport en cultuur die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Ook heeft het langdurig voortduren van een armoedesituatie een negatieve impact op hun kansen voor een volwaardige participatie aan de samenleving.
Covalente ondersteunt gemeenten bij het opzetten van een ‘ Kindpakket’ .