Annemarie Thuss.

Annemarie Thuss.

Specialist onderwijs- en jeugdbeleid. De oprichters Annemarie en Marleen hebben elkaar leren kennen toen zij voor dezelfde werkgever werkten. Vanuit goede ervaringen en samenwerking is het plan opgevat een mooi en succesvol bedrijf te beginnen. Twintig jaar in het vak en tijd voor een mooie onderneming. Annemarie heeft voor veel gemeenten en non-profit organisaties gewerkt over het hele land: Van Maasdriel tot Groningen en van Franekeradeel tot Zwolle. Complexe en eenvoudige opdrachten kwamen voorbij: spoorboekje maken over de jeugdzorg, Brede school ontwikkeling, invoeren van onderwijsachterstand-programma’s tot aan re-integratie van ex- gedetineerden. Van externe adviseur tot afdelingshoofd of hands- on medewerker. Diverse keren is meegebouwd aan professionalisering van het interne bedrijf. Haar credo stamt nog uit de tijd dat ze op ijshockeyschaatsen dagelijks te vinden was op de ijsbaan: “I skate were the puck is going to”. En dat betekent nu een prachtige bijdrage leveren aan het Nederlands ondernemersklimaat.

Annemarie heeft 12 artikelen geschreven.

‘Leren van en met elkaar’ in belang van kind, professional en organisatie.

We horen het steeds vaker om ons heen; “we gaan in onze organisatie naar een cultuur van leren van en met elkaar”.  In scholen, integrale kindcentra, kinderopvangorganisaties en voorschoolse instellingen zoals de peuterspeelzaal, komen we deze wijze van professionaliseren en innoveren steeds vaker tegen. Een cultuur welke ooit gestart is in het bedrijfsleven, overgewaaid naar o.a. het bankwezen en gemeenten. Waarom is het populair en beter nog waarom zou het werken voor kinderopvang en peuterspeelzaalprofessionals?

Plannen voor (preventie van) kinderen die opgroeien in armoede

Covalente helpt gemeenten en organisaties bij het bedenken van plannen om te voorkomen dat kinderen moeten opgroeien in armoede, of als armoede hen belemmerd in hun kansen en ontwikkeling. Wij bieden aan om het zogenaamde ‘kindpakket’ op maat te implementeren, maar er kan ook gedacht worden aan specifieke activiteiten om in te zetten voor gemeenten en haar partners. Gezamenlijk kunnen we kinderen verder helpen als ze het even niet zo makkelijk hebben thuis.